Amendați sever! Pandemie sau nu, munca la negru nu dispare din Gorj

 

Amenzi în valoare totală de 395.000 de lei aplicate de inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, în doar câteva zile. Din această sumă, 260.000 de lei au reprezentat sancțiuni pentru muncă fără forme legale de angajare.

În perioada 18-23 mai, trei angajatori de pe raza județului Gorj au fost sancționați pentru muncă nedeclarată, 13 persoane fiind descoperite muncind în beneficiul acestora fără a fi semnat contracte individuale de muncă. În intervalul amintit, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat 61 de controale în domeniile relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă. Au fost  aplicate sancțiuni în sumă de 395.000 de lei, din care 260.000 de lei pentru muncă fără forme legale de angajare”, a precizat George Romanescu, inspector-șef al ITM Gorj.

Potrivit acestuia, au fost verificați și agenții de plasare a forței de muncă în străinătate care își desfășoară activitatea în județ:

”În cadrul unei campanii naționale inițiate de Inspecția Muncii, a fost verificată și activitatea celor doi agenți de plasare a forței de muncă în străinătate activi în județ. În urma deficiențelor constatate, adică netransmiterea în termen a situației pe trimestrul I cu privire la persoanele mediate și angajate în străinătate, fiecare dintre aceștia a fost sancționat cu 5.000 de lei amendă. Totodată s-a dispus intrarea în legalitate până la un anumit termen stabilit de către inspectorii de muncă”.