Antidot la plictiseală. Gorjeanul care face jucării din rulmenți și piulițe

 

Are imaginație, voință și pricepere. Și detestă ”să nu facă nimic”, să lase ziua să treacă fără să rămână un mic ceva trecut în dreptul ei. Îi place. Îi place să meșterească, din te miri ce confecționeză năzdrăvănii care amuză, dar și impresionează. Căluți de mare cititori construiți din piulițe, asta da năzbâtie.

Și e doar un exemplu, ”fieroteniile” aparent banale prind formă și sens în mâinile sale. Sorinel Gheorghe are 42 de ani, este din Târgu Jiu și de meserie este bun la multe. Adică, se pricepe de minune la mai tot ce ține de domeniul construcțiilor, știe rostul gresiei și al faianței, interioarele nu mai sunt de mult un secret. Și lemnul îi este prieten, îl lucrează cu atenție și respect. În joacă, a confecționat boxe unicat pe care le folosește acasă. Nu găsești oriunde așa ceva. Iarna e mai dificil pentru meșterul nostru, timpul parcă trece altfel. Așa că s-a apucat să facă jucării din ”fierotenii”. Din plictiseală, zice.

”Sincer, m-am apucat de ele ca să scap de plictiseală. Nu e ceva nou. Eu îmbin, realizez ca mine. În modul meu, așa cum îmi dă frâu imaginația și îmi permite priceperea. Folosesc rulmenți, piulițe, șaibe, ce să mai, tot felul de fierotenii. Le lipesc cu cositor, folosesc Letcon. E destul de dificil, dar cu răbdare reușești”, spune făurarul ineditelor jucărioare.

Așa le privește, consideră că sunt simple jucării realizate ca antidot la plictiseală. Pentru realizarea ”motorului” i-au trebuit doua zile. ”Girafa” mult mai puțin, a prins contur în doar două ore.

Galerie foto:

Articolul precedentŞantaj cu filmuleţe indecente pentru a obţine servicii sexuale
Articolul următorNu mai sunt elevi, profesorii din Târgu Jiu vor fi trimiși la țară