Anunță că toate restaurantele se închid în decembrie din cauza unui ordin ANPC. Replică: Trebuie să aflăm ce mâncăm

 

Preşedintele Organizaţiei Patronale Mamaia-Constanţa, Nicolae Bucovală, a criticat, marţi, ordinul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) care prevede obligaţia de a prezenta pe listă toate ingredientele folosite, afirmând că va trebui scris “când s-a născut porcul sau vita sau găina”, și anunțând că pe 20 decembrie, atunci când ordinul va intra în vigoare, toate restaurantele vor fi închise pentru că nu se vor putea conforma.

 

În schimb, preşedintele Autorităţii Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, rămâne ferm în aplicarea acestor cerințe, arătând, printre altele, că de pe eticheta unui produs ambalat cumpărătorul poate afla atât materiile prime folosite, orice ingredient, aditivii alimentari, inclusiv aportul caloric.

 

Şi până acum trebuiau să o facă. Acum sunt doar nemulţumiţi pentru că trebuie să aflăm într-adevăr ce ingrediente şi materii prime. Ciorba de burtă trebuie să se ştie din ce burtă este făcută, şaorma cu de toate trebuie să ştim ce înseamnă de toate, că poate în copilărie mâncam pelicanol lipici, poate unii dintre domniile lor se gândesc să pună în continuare această aromă. Nu credeţi că trebuie să aflăm ce mâncăm?”, a mai spus, miercuri, preşedintele ANPC.

Articolul precedentImportant! Pentru ce vor putea fermierii accesa bani europeni începând din 2023
Articolul următorBani mai mulți, de la guvern, pentru elevii foarte buni la învățătură