Anunță vremuri grele pentru salariații C.E. Oltenia: Vor rămâne fără locuri de muncă mai devreme decât cred

Liderul PMP Gorj, Nicolae Daviţoiu, se aliniază celor care văd un viitor sumbru pentru Complexul Energetic Oltenia.  În opinia omului politic, Uniunea Europeană nu are cartea salvatoare pentru colosul energetic, iar planul de restructurare este sortit eşecului.

Daviţoiu a reamintit că CEO este într-o situaţie financiară dezastruoasă şi nu are capacitatea de a genera un profit fabulos peste noapte. Preşedintele PMP Gorj a lovit şi în conducerea entităţii energetice, sugerând ca managementul catastrofal favorizează societăţile care vând certificate verzi.

E o înşelătorie pe faţă! Comunitatea Europeană ne lasă să ne dăm cu stângul în dreptul. CEO nu va avea profit  de 1,5 miliarde de euro în 4 ani. Ei nu au bani să mărească salariile la oameni şi noi vorbim de miliarde. Dacă stau 400 de maşini în cariere, care nu au mişcat o oră şi-s plătite ca şi cum ar funcţiona…. Sunt maşini ale liderilor de sindicat, ale şefilor de prin companii. Păcat de salariaţii nevinovaţi, care vor rămâne fără locuri de muncă mai devreme decât cred ei. La un colos precum CEO nu se poate face restructurare naturală, prin ieşire la pensie. Societăţile care se ocupă cu tranzicţionarea certificatelor ştiu că 30 aprilie e termenul limită. Ele vor umfla preţurile, pentru că ştiu că, fără certificate, CEO nu poate funcţiona începând cu 1 mai. CEO e cea mai bună vacă de muls! Cu cât să vândă CEO un megawatt de energie ca să fie rentabil la cât e preţul unui certificat verde?”, a spus Daviţoiu la Radio Infinit.

Acesta a venit şi cu o propunere “verde”.

Cred că avem cel mai bun culoar de regenerabile, pe la Schela – Sadu. Dacă băgau vreo 200 de eoliene, dădeau la lucru la 400 de oameni”.