Aparegio a scumpit tarifele şi dă apă cu ţârita în Târgu Jiu. Primarul şi Primăria cer explicaţii urgente

Sunt probleme cu apa la Târgu Jiu, iar societatea Aparegio nu lasă să se înţeleagă că va adopta o altă abordare a relaţiilor contractuale cu cetăţenii municipiului. Există persoane ce reclamă faptul că nimeni de la Aparegio nu le răspunde la telefon, primesc indiferenţă pe bani mulţi, operatorul de apă şi canal manageriat de Consiliul Judeţean Gorj fiind un campion al majorărilor de tarife. Autorităţile au reacţionat şi cer conducerii Aparegio să ofere explicaţii cetăţenilor, până la urmă, un semn de minim respect pentru cei care lună de lună achită facturile.

‘Primăria municipiului Târgu Jiu a cerut explicaţii societăţii Aparegio în legătură cu deficienţele ce privesc alimentarea cu apă din municipiu. Conform acestora, pompele din reţea au rămas fără curent din cauza unei pene din zona Iezureni. Municipalitatea a primit asigurări că deficienţele vor fi rezolvate în timp scurt şi prezintă scuze cetăţenii cărora societatea Aparegio refuză să le răspundă la telefon pentru a le oferi explicaţii în legătură cu aceste probleme. Primăria Târgu Jiu îi cere lui Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj (acţionar majoritar Aparegio), membrilor Consiliului de Administraţie şi conducerii ADIA să ofere explicaţii cetăţenilor municipiului Târgu Jiu pentru problemele din ce în ce mai grave în ceea ce priveşte canalizarea şi alimentarea cu apă, având în vedere că aceste servicii au fost scumpite recent în mod iraţional şi ilegal”, arată Primăria Târgu Jiu.

Şi primarul Marcel Romanescu a reacţionat, subliniind că târgujienii sunt nevoiţi să suporte bătaie de joc a unor sforari care fac şi desfac prin şedinţe de partid.

”Aparegio continuă bătaia de joc la adresa cetăţenilor municipiului Târgu Jiu cu impertinenţa unei entităţi ce se ştie protejată în sfere înalte. În urmă cu câteva luni, această societate ce devine tot mai toxică pentru municipiu a impus cetăţenilor tarife tot mai mari la apă şi canalizare. În schimbul acestor tarife ne oferă mizerii. Avem parte de întreruperi la alimentarea cu apă, inundaţii la cea mai mică ploaie şi multă indiferenţă. Bătaia de joc este pusă la cale de nişte inconştienţi în şedinţele de partid de la PSD Târgu Jiu. Se simt acoperiţi, se simt puternici şi se bazează pe faptul că vor rămâne mereu la putere”, a arătat edilul.