ApaRegio, reclamată la București: Nu mai am timp să aștept ca să găsească soluții

Marcel Romanescu consideră că Aparegio nu poate rezolva problemele cu canalizarea pe care le are municipiul Târgu Jiu. Precipitaţiile căzute în aceste zile au demonstrat, încă o dată, că sunt necesare intervenţii pentru ca oraşul să nu ajungă, la fiecare ploaie zdravănă, sub ape. Primarul devine din ce în ce mai iritat de situaţie.

Edilul a sesizat Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice pentru a vedea unde s-au dus cei 80 de milioane de euro destinaţi să rezolve problemele cu inundaţiile din municipiu. Mai grav, așa cum arată Romanescu, este că situaţia nu era atât de rea înainte de investiţia majoră pe care conducerea Aparegio spune că a făcut-o.

Nu mai am timp să aştept ca societatea Aparegio să găsească soluţii. După cum bine s-a observat, cele mai mari probleme, culmea, au apărut pe bulevarde şi pe străzile principale. Dacă erau implementate cele 80 de milioane de euro din fonduri europene nu trebuia să avem nici măcar o picătură de apă. Nu am primit niciun fel de explicaţie pentru ceea ce s-a întâmplat. Aceste bulevarde s-au comportat mai bine când nu erau implementate fondurile europene”, a declarat primarul la Radio Infinit.

După noi discuţii cu reprezentanţii operatorului de apă şi canal nu s-au prezentat soluţii concrete după dezastrul de miercuri.

Nu au găsit o soluţie comună. Vin cu tot felul de variante. Ţinând cont de tehnologia avansată pe care o avem astăzi, în acest domeniu, eu sunt sigur că la un moment dat trebuie să vadă unde este canalizarea blocată. Odată cu realizarea lucrărilor pe fonduri europene, debuşeurile care duceau spre râul Jiu au fost blocate. În loc ca apa să intre în canalizare la supraplin, apa ieşea din canalizare, şi cred că sunt făcute anumite interconectări între canalizarea pluvială şi menajeră, şi cred că o parte din canalizarea menajeră a ieşit pe bulevardele din municipiu”, a precizat Romanescu.

În replică, directorul Aparegio, Traian Pătrăşcoiu, a declarat că primarul nu vrea să să încheie un contract pentru o întreținere a rețelelor pluviale din Târgu-Jiu, iar problema nu poate fi rezolvată în alt mod.