Ape tulburi și grupulețe în PSD Gorj: La ora actuală e răzmeriță, suntem de râsul lumii!

Mai mulţi primari din PSD Gorj cer organizarea unei conferinţe judeţene, implicit o conducere care să vină cu un suflu nou pentru a întâmpina luptele politice din 2019 şi 2020. Deşi actualul preşedinte al formaţiunii politice judeţene, Florin Cârciumaru, susţine că are mandat până în 2019, mai mulţi social-democraţi sunt de părere că momentul delicat şi frâmântările din PSD Gorj necesită o adunare pentru a stabili liderii partidului. “Având în vedere că există mai multe tipuri de alegeri în anul 2019 şi în anul 2020, părerea mea este că ar trebui să venim cu oameni noi. Chiar dacă nu există interimat la preşedinţia PSD Gorj, trebuie să se organizeze alegeri, pentru că doar dacă este un suflu nou, se pot atinge obiectivele pentru anul următor şi alegerile europarlamentare şi alegerile pentru câştigarea primăriei municipiului Târgu Jiu. Din punctul meu de vedere, ar trebui organizate alegeri pentru a veni cu o echipă nouă, bineînţeles susţinută de către oamenii care au experienţă în organizarea de alegeri şi, bineînţeles, de către actualul preşedinte Florin Cârciumaru. Nu dorim să dăm pe cineva la o parte, dar trebuie un suflu nou, pentru a da o speranţă, o tentă de putere, o tentă de poftă de muncă”, a spus primarul din Runcu, Adrian Câmpeanu, la Radio Infinit. Mai drastic în afirmaţii a fost primarul din Turburea, Ion Bârcă. Acesta a declarat că haosul din PSD Gorj trebuie să înceteze, iar parlamentarii care au fost sprijiniţi de primari trebuie să vină cu explicaţii în ceea ce priveşte rectificarea bugetară.

“Trebuie făcută o conferinţă judeţeană pentru alegeri la nivelul judeţului Gorj.  La ora actuală e o răzmeriţă, nu e bine ce se întâmplă. Dacă se hotărăşte să rămână actualul preşedinte, rămâne domnul Cârciumaru, ne încolonăm toţi în spatele lui, dar haideţi să facem ceva că suntem de râsul lumii! La ora actuală, noi nu mai avem o întâlnire de nu mai ştiu când, nu mai ştim unii de alţii. Ne-ar interesa şi pe noi rectificări bugetare, vreau să-i întreb şi eu pe domnii parlamentari, dacă eu m-am zbătut de m-a luat mama lui proces verbal ca dumnealor să ajungă deputaţi, senatori, ce-au ajuns…aş vrea să ştiu şi eu formula de calcul care s-a făcut pentru rectificări”, a spus Bârcă. Primarul din Turburea a adăugat că este firesc ca actualul preşedinte al CJ Gorj, Cosmin Popescu, să primească o funcţie de conducere în cadrul PSD Gorj. “Dacă îl pui preşedintele Consiliului Judeţean, este o treabă de normalitate să-i dai şi o funcţie mare în partid, să aibă putere. Să se ducă la Bucureşti, să ceară, să fie proiecte…”

Poziţia celor doi primari a fost întărită şi de edilul de la Târgu Cărbuneşti, Dănuț Birău, care a declarat că partidul trebuie să meargă pe o conducere stabilă, pentru a elimina facțiunile care scindează formaţiunea politică.

 

Articolul precedentAccident! Copil lovit în plin, preluat în stare de inconștiență de ambulanță
Articolul următorViolență maximă! Au încercat să-l intimideze cu zgomotul unei petarde și l-au bătut cu țigla în cap