Asigurări: Nu se închide spitalul! Ministrul Sănătății a promis aparatură și mobilier pentru pediatrie

Acreditarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, valabilă până în 2021, nu va fi retrasă, în schimb unele investiţii de la unitatea medicală vor fi finalizate în vară. Cel puţin asta a declarat, miercuri, Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Popescu a spus că este “ferm şi convins” că  gorjenii vor putea veni, în continuare, la principalul spital din judeţ dacă au probleme de sănătate. Mai mult, secţia de Pediatrie va fi finalizată la începutul verii, iar Ministerul Sănătăţii va contribui la această investiţie.

Am făcut o listă de priorităţi de investiţii şi o să o ducem la capăt. Aşa cum am spus, la începutului anului, Pediatria era o prioritate, deja se lucrează acolo, termenul de finalizare a lucrărilor este iunie, anul acesta. Doamna ministru se va ţine de cuvânt, pentru că în faţă Consiliului Medical a spus că tot ce înseamnă aparatură şi mobilier vor fi asigurate din fondurile Ministerului Sănătăţii”, a afirmat Cosmin Popescu.

După grave nereguli constatate, Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a spus luni că va propune Autorităţii Naţionale pentru Management al Calităţii în Sănătate retragerea acreditării spitalelor controlate săptămâna trecută – Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.