Au semnat CCM-ul. Salariaţii din Sănătate şi-au securizat drepturile câştigate pentru următorii doi ani

Salariaţii din sistemul public de sănătate beneficiază de un nou Contract Colectiv de Muncă. Potrivit sindicaliştilor, documentul securizează drepturile câştigate de lucrătorii din sectorul bugetar Sănătate pentru următorii doi ani.

Azi, 4 noiembrie 2019, s-a înregistrat la Direcţia Dialog Social a Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, cu numărul 1206/04.11.2019, Contractul Colectiv de Muncă la nivel de sector bugetar Sănătate pentru anii 2019-2021.

Negocierea prezentului contract a avut la bază prevederile CCM anterior şi a respectat principiul drepturilor câştigate astfel încât să asigure păstrarea lor pentru toţi membri noştri de sindicat. CCM la nivel de sector este valabil 24 de luni, produce efecte de la data înregistrării lui la Ministerul Muncii şi se aplică în toate unităţile publice’‘, a anunţat Federaţia Sanitas.

Se mai precizează că nu o să mai poată fi tăiate zilele suplimentare de concediu, nici sporul de 100% acordat pentru sâmbetele, duminicile sau sărbătorile legale lucrate. Pe lângă felicitări la adresa reprezentaţilor sindicali au existat şi nemulţumiri, cele mai multe din partea celor ce îşi desfăşoară activitatea la unităţile de ”protecţie socială”.