Aurel Popescu, viceprimar: Câinii sunt aduşi din alte localităţi

Viceprimarul din Târgu Jiu, Aurel Popescu, a admis că situaţia câinilor din municipiu trebuie rezolvată urgent. Patrupedele sunt din ce în ce mai multe pentru că sunt aduse în oraş din alte localităţi şi se înmulţesc necontrolat, a spus vicele. Centrul canin actual a devenit neîncăpător, iar în două luni de zile  vor începe lucrările la noul padoc din Târgu Jiu. Viitorul adăpost, care va fi amenajat în cartierul Bârseşti, poate găzdui 1.000 de animale fără stăpân. Investiţia, care ar putea fi terminată în luna iulie, necesită 250.000 de lei.

“Au apărut tot mai mulţi câini în municipiul Târgu Jiu, probabil se aduc, în continuare, din localităţile învecinate. Probabil s-au înmulţit şi aici, în municipiu. Sunt puţini şi târgujienii care vor să adopte. Este adevărat că sunt câteva asociaţii care sprijină, în mod real, şi cu hrană, şi cu adopţii, şi cu tratamente această activitate, asociaţii cărora le-am mulţumit şi pe care le sprijinim şi noi”, a declarat Aurel Popescu.

Adăpostul Primăriei are o capacitate de 400 de locuri.

Articolul precedentA ieșit la lumină cel de-al doilea pretendent la șefia Clubului Sportiv Municipal Târgu Jiu: Dan Marinescu
Articolul următorS-a aprobat: Învăţământ obligatoriu de 15 clase pentru români