Autodenunț! Un român a sunat la 112 și a mărturisit că a șofat băut

Un bărbat s-a prezentat, sâmbătă, la sediul Biroului Rutier Sibiu, după ce în prealabil a sunat la 112 ca să se autodenunțe că a șofat sub influența băuturilor alcoolice. La mijloc nu a existat niciun accident, nimeni nu a fost rănit, cetățeanul în cauză a vrut doar să-și arate vinovăția. Deși a apelat autoritățile de la domiciliu, omul nu a mai avut răbdare să ajungă polițiștii la el și a mers el la Biroul Rutier, băut fiind.

Sâmbătă, 17 octombrie, în jurul orei 11,40, prin apel 112, un sibian, în vârstă de 53 de ani, a solicitat la domiciliu prezenţa unui echipaj de poliţie rutieră, afirmând că a condus un autoturism în timp ce se afla sub influenţa alcoolului. Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Sibiu s-au deplasat la locuinţa bărbatului, însă acesta nu se afla acasă. În schimb, prin Dispeceratul IPJ Sibiu, echipajul a fost direcţionat spre sediul Biroului Rutier, în faţa căruia se afla sibianul în cauză, acesta ajungând aici cu propriul autoturism, pe care l-a condus de pe strada Brazilor până pe Bulevardul G-ral Vasile Milea”, a transmis Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu.

Potrivit polițiștilor, şoferul a avut o alcoolemie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul emana un miros puternic de alcool, testarea sa alcoolscopică rezultând într-o concentraţie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, sibianul a fost însoţit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge. La nivelul Biroului Rutier Sibiu s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului”, au mai precizat reprezentanţii Poliției Sibiu.