Autodenuț politic: Social-democratul Luis Popa, din nou în negocieri cu alte partide

Luis Popa nu știe dacă a fost inclus în sondajul intern al PSD pentru Primăria Târgu Jiu, dar sugerează că pentru alte formaţiuni politice ar fi o achiziție bună. Fostul director de la Polaris a declarat luni, la Radio Infinit, că a avut discuții cu alte partide, dar merge mai departe alături de PSD. Cum nu cunoaște exact situația sondajului, social-democratul spune că nu a luat încă o hotărâre în ceea ce privește candidatura la Primăria Târgu Jiu.

”Încă nu am luat o hotărâre, aștept și eu să văd ce se întâmplă cu acest sondaj. Să văd cum stau în rândul târgujienilor, după care vom vedea ce avem de făcut pe viitor. Nu știu ce să vă spun, dacă ar fi să mă iau după afirmațiile domnului Cîrciumaru, nu am fost inclus, dacă ar fi să mă iau după afirmațiile domnului Weber s-ar putea să fiu inclus, deci nu știu ce să vă spun, așteptăm rezultatele oficiale. Fac parte dintr-o echipă, am plecat să muncesc. Am MAI AVUT DISCUȚII (și cu alte partide, întrebare moderator n.red.), dar merg mai departe cu această echipă”, a spus Luis Popa.

Declarația lui pare una ambiguă, vrut diplomatică, însă este ușor de deslușit, cu o concluzia clară: actualul șef de la Serviciul Judeţean de Gestionare a Deşeurilor îşi doreşte să candideze la Primăria Municipiului Târgu Jiu. Element cheie, discuțiile cu alte partide. De acum, cuvintele devin explozibil. Din cele spuse de Luis Popa, se poate percepe o anumită forţare, presiune pusă pe propriul partid, în sensul că alții îl vor pentru că este bun, iar PSD-ul ar pierde un om de valoare. Vor accepta colegii acestă poziţionare? Rămâne de văzut, acum urmează miezul problemei:

Dacă faci parte dintr-o echipă, ce cauți la adversar în vestiar? Ce cauți la alte partide, la discuții, din moment ce ești membru și vizezi un viitor politic în PSD? Într-o negociere, ceri și oferi. Ce a oferit politicianul în acest caz? Doar pe el?

Greu de explicat, actualul director din Consiliul Județean a mai fost într-o situație asemănătoare, în trecut, dar în mediile politice s-a spus că nu a fost pedepsit, partidul fiindu-i recunoscător pentru activitatea de la Polaris.

”Am intrat într-o echipă, rămân pe baricade până la sfârșit. Am avut această ofertă, de a fi președinte la municipiu ALDE, ceea ce pentru mine, din punct de vedere politic, era un salt. Am apreciat oferta domnilor Iordache și Filip, dar am ales să rămân la PSD, să construiesc. Eu văd altfel politica”, declara, la sfârșitul anului 2018, Luis Popa.

Dincolo de reacțiile din ALDE, cel mai tare a supărat în PSD faptul că o eventuală preluare a organizației municipale a liberal-democraților ar fi fost considerată un salt, în condițiile în care partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu este electoral, și la Târgu Jiu, mult sub PSD.

Articolul precedentSimona Halep, întâlnire cu fanii pe Arena Națională
Articolul următorSe întoarce vara. Vremea se încălzește în următoarele zile