Autoritățile anunță 70 de cazuri COVID-19 în Gorj

Direcția de Sănătate Publică Gorj a prezentat, marți, 05.04.2020, datele la zi înregistrate la nivelul județului. Astfel, potrivit informării OFICIALE, în Gorj sunt confirmate 70 cazuri COVID-19.

Comunicat:

Situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel:

– 261 persoane în carantină instituționalizată, din care 8 persoane au intrat în carantină și 17 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 de ore;

– 676 persoane se află în autoizolare la domiciliu, din care 28 persoane au intrat în autoizolare la domiciliu și 67 persoane au ieșit din autoizolarea la domiciliu în ultimele 24 de ore;

– 70 cazuri confirmate cu COVID-19 (pe raza județului Gorj),din care: 14  persoane vindecate și externate; 53 persoane internate și 3 persoane decedate.

Referitor la al treilea deces, înregistrat pe raza județului Gorj și raportat luni seară de către Grupul de Comunicare Strategică, precizăm că bărbatul în vârstă de 67 de ani era cunoscut ca având afecțiuni pulmonare cronice. În cursul lunii noiembrie 2019, acesta a avut multiple internări în Secția ATI din cadrul Spitalului Municipal Motru, cu diagnosticul BPOC și insuficiență respiratorie. Bărbatul se afla în autoizolare la domiciliu, întrucât era contact al unui caz confirmat pozitiv” transmite DSP Gorj.