Avertisment: Dacă PSD dă indemnizații speciale aleșilor locali, nu mai sunt bani pentru creșterea pensiilor

Cristian Ghinea, fost ministru USR al Investițiilor și Proiectelor Europene,  susţine că limita de 9,4% din PIB prevăzută în PNRR permite o creştere a pensiilor, dar subliniează că acest lucru nu poate fi realizat simultan cu intrarea în plată a indemnizaţiilor speciale pentru aleşii locali.

Dacă Guvernul nu dă OUG în următoarele trei săptămâni, de la 1 ianuarie, mii de foşti primari şi şefi de consilii judeţene vor primi pensii speciale. Băgate de PSD în lege anterior. (…) Sunt pensii speciale pentru clientela politică şi evident că dacă le bagi pe astea în plată şi creşti şi celelalte pensii speciale nu mai ai spaţiu de crescut pensiile celorlalţi români. De asta se smiorcăie Budăi: trebuie să aleagă între pensiile speciale ale clientelei şi crescut pensiile românilor. Românii trebuie să ştie că orice creştere de pensii speciale sau introducere de pensii speciale noi, cum face PSD acum pentru primari, înseamnă imposibilitatea de a creşte pensiile lor’‘, a transmis, vineri, scrie Ghinea.

Acesta a mai arătat că  guvernul trebuie să termine recalcularea pensiilor şi să prezinte o „formulă statistică fixă” de creştere a acestora și, foarte important, să genereze creştere economică, pentru a creşte PIB şi anvelopa pentru pensii.