Avertisment DSVSA: Pestă porcină în Dolj și Vâlcea. Nu cumpărați porci sau carne de porc fără documente legale

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj atenționează populaţia să nu cumpere porci sau carne de porc la preţuri derizorii, fără documente legale, în condițiile în care pe raza județelor Dolj și Vâlcea au fost confirmate cazuri de pestă porcină africană. Inspectorii DSVSA Gorj dau asigurări că pe raza județului nu s-a confirmat niciun astfel de caz și precizează că zilnic se efectuează controale și verificări fizice cu privire la starea de sănătate a suinelor din gospodăriile populației. Totodată, la intrările în județ au loc controale la care participă echipaje de jandarmi și polițiști, existând puncte de control în trafic la Ionești, Motru, Țânțăreni, Polovragi și Bumbești-Jiu.

”Cetățenii trebuie să aibă în vedere că este mai bine să raporteze orice suspiciune de boală, chiar dacă ea nu se va confirma ulterior, decât să nu raporteze deloc”, se arată într-un comunicat al DSVSA Gorj.

Autoritatea sanitar-veterinară pune la dispoziție numărul de telefon 0253/226033 și precizează că proprietarii de animale bolnave vor beneficia de despăgubiri.