Avertizare meteo: În weekend, posibile ninsori în Dolj și în jumătatea de sud a Gorjului

Pagina de meteorologie Severe Weather Alert – România anunță posibila apariție a ninsorilor, în mai multe zone din țară, dincolo de zonele montane, printre care județul Dolj și partea joasă a județului Gorj. În aceeași prognoză a fost emisă o alertă de viscol și vânt puternic.
Ninsori abundente, strat semnificativ de zăpadă / intensificări ale vântului, viscol la peste 1400 m
1. Ninsori abundente, strat semnificativ de zăpadă
INTERVAL: 3 februarie, ora 18:00 – 5 februarie, ora 08:00.
COD PORTOCALIU
Carpații Meridionali, Munții Banatului și local Munții Apuseni.
Pe versanții nordici ai Carpaților Meridionali și cei vestici ai Munților Apuseni, precum și în Munții Banatului, ninsorile vor fi abundente și se va depune strat nou, semnificativ de zăpadă, de până la 60-70 cm.
La altitudini de peste 1700 m, vântul va prezenta intensificări, cu viteze la rafală, în general, de 80-100 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, vizibilitatea fiind redusă spre zero.
COD GALBEN
Nord-vestul, local – centrul și sud-vestul țării, Carpații Meridionali
 În intervalul menționat, aria precipitațiilor va cuprinde treptat toate regiunile. În Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi mixte (ploaie, lapoviță și ninsoare), iar în rest va ninge. Pe alocuri se poate forma ghețuș sau polei.
 Pe arii extinse în nordul Crișanei, Maramureș, nord-vestul și sudul Transilvaniei și în sudul Banatului, iar în a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică (4/5 februarie) local în centrul și sud-vestul Olteniei, ninsorile vor fi moderate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, în medie, de 10-15 cm. Local în cea mai mare parte a Carpaților Meridionali, stratul de zăpadă nou depus va atinge 20-30 cm”, a transmis sursa enunțată.

IMAGINI:

Articolul precedentInterzis la vânzarea porcilor din gospodării. Petre Daea: Trebuie știut unde este dus orice animal care iese din curte și în ce scop
Articolul următorGorj: Controale la micile magazine alimentare. Amenzi pentru murdărie, dar și pentru depuneri consistente de gheață în congelatoare