Avertizare meteo: Val de aer tropical persistent, săptămâna viitoare, peste România

Meteorologii Meteo Alert Severe anunță o săptămână viitoare foarte călduroasă, în zona Olteniei fiind posibilă apariția unor furtuni și a ploilor răzlețe.

Vremea în intervalul 3 – 9 august 2020

 Val de aer tropical persistent peste zona geografică a României; furtuni și ploi răzlețe în jumătatea de vest a României.

– În zilele de 3, 4, 5, 6, 8 și 9 august va predomina vremea stabilă (cer variabil și senin) în regiunile sudice, estice, sud-estice, centrale, nord-estice și în regiunile nordice. Vor urma multe zile fără fenomene meteorologice notabile în regiunile sudice, estice, centrale, sud-estice, nord-estice. Așadar, furtunile și ploile torențiale vor lipsi sau se vor manifesta punctiform în județele situate în jumătatea de est a României.

– Vor fi șanse de furtuni, vijelii și ploi răzlețe în masivele vestice (Carpații Occidentali) în cursul după-amiezii de 4 august. În regiunile vestice, nord-vestice și sud-vestice sunt estimate intervale cu instabilitate atmosferică temporar accentuată spre sfârșitul primei părți a nopții de 4/5 august; în a doua parte a nopții de 4/5 august, precum și în cursul zilei de 5 august 2020.

Este posibil să vorbim de ploi sub formă de aversă la munte și în regiunile sudice și sud-vestice în cursul zilei și în seara zilei de 7 august, deși e cam devreme să vorbim de certitudini. În zilele 6, 8 și 9 august va predomina vremea stabilă în majoritatea regiunilor României, dacă modelele își mențin estimările”, a transmis Meteo Alert Severe Weather – România.

Articolul precedentUpdate! Autorul accidentului de la Broșteni nu avea dreptul de a conduce
Articolul următorGorj: Bărbat rănit, după ce a intrat cu mașina în parapet