Avertizare meteo: Vremea se răcește semnificativ, vin ploile. Vor fi chiar și lapovițe, iar în unele zone brumă și îngheț

Administrația Națională de Meteorologie a transmis, duminică, o ”Informare” prin care se anunță că începând de luni vremea se va răci, va ploua, iar în anumite zone vor fi condiții de brumă și îngheț.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 27 martie, ora 06 – 29 martie, ora 21
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată – îngheț la sol și brumă.

      În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare), iar la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.
      Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45…65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare.
      Marți și miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol”, a precizat sursa citată.

Articolul precedentTârgu Jiu: Mașină răsturnată pe plafon. Conducătorul auto a fost transportat la spital
Articolul următorGorj: A murit după ce a căzut de pe bicicletă