Avertizare meteo: Vremea se răcește, sunt așteptate furtuni și vijelii

Pagina de meteorologie Meteo Alert Severe Weather – România a emis o avertizare meteo ce vizează o schimbare radicală a vremii, cu ploi, furtuni, vijelii și temperaturi scăzute.

 

Un front atmosferic rece va traversa zona geografică a României, după valul consistent de aer tropical, și va afecta vestul României în intervalul 15 – 17 august 2021 și sudul României în intervalui 15 – 18 august. După furtunile și vijeliile din cursul nopții de 17/18 august, temperaturile vor scădea accentuat în vest, centru și nord în cursul amiezii de 18 august, iar din 19 august vor scădea temperaturile în majoritatea regiunilor României, conform modelului european ECMWF.

În intervalul 17 – 19 august sunt estimate furtuni și vijelii puternice și foarte puternice pe arii restrânse în zona României. Instabilitatea atmosferică se va accentua gradual în regiunile vestice, nordice, nord-vestice și în zonele montane, începând cu după-amiaza zilei de 17 august 2021. (…) Până în a doua parte a nopții de 18/19 august, mare parte din teritoriul României va avea parte de fenomene meteorologice specifice instabilității atmosferice: frecvente descărcări electrice, vânt puternic și foarte puternic, care poate lua aspect de vijelie, averse torențiale, căderi de grindină de diferite dimensiuni pe arii restrânse. Să sperăm că fenomenele vor avea un grad de manifestare sub cel estimat în prezent și nu vor crea probleme deosebite în zona României”, a transmis sursa citată.

IMAGINE MASWR