Avertizare! Se așteaptă un episod de iarnă. Va fi urmat de temperaturi de peste 15 grade Celsius

Pagina de meteorologie Meteo Alert Severe Weather – România anunță un nou episod de iarnă, începând cu noaptea de marți spre miercuri. Până atunci, ne vom bucura de perioade cu soare, sursa precizată anticipând temperaturi de 13-14 grade Celsius în după-amiaza zilei de luni, 8 martie.

Posibile ninsori…

Vremea va trece de la o extremă la alta: Vin ninsorile, precipitațiile mixte (lapovițele) și ploile în regiunile sud-vestice, sudice, central-sudice și sud-estice din noaptea de 9/10 martie 2021. Precipitațiile (sub toate formele) vor continua până în a doua parte a nopții de 10/11 martie 2021. La munte (pe creste) vor predomina ninsorile”, transmit cei de la Meteo Alert Severe Weather – România.

Maxime ce pot depăși 16 grade Celsius

Vremea se va schimba radical după episodul de iarnă din intervalul 9 – 11 martie. Modelele numerice estimează zile de primăvară autentică.
Vremea se încălzește din 12 martie 2021 în regiunile sudice și sud-vestice ale României. Maximele termice vor atinge și depăși +15…+16 grade Celsius, în sudul extrem, și peste +13…+15 grade Celsius în sud și sud-vest. În estul, nord-estul și centrul teritoriului, maximele vor fi mai modeste”.
Hartă MASWR: