Bărbatul bătut pe stradă, la Rovinari, se zbate între viață și moarte. Agresorul a fost arestat

Bărbatul bătut zilele trecute în plină stradă, la Rovinari, se află în stare critică, medicii fiind rezervați în pronosticuri. Ionuț Monea, de 47 de ani, din Fărcășești, fost electrician la Termocentrala Rovinari, tocmai se întorsese din Germania, acolo unde muncea ca sezonier. Bărbatul are probleme la un picior și se ajuta de cârje, iar joi, 3 octombrie, a mers la Rovinari să își vadă băiatul. A intrat să servească o cafea într-un bar,  acolo unde se afla și Mihăiță Birică, de 29 de ani, din localitate, care i-ar fi cerut bărbatului o bere. Monea a refuzat și a plecat din local. Numai până pe trotuar, acolo unde Birică l-a ajuns și, nervos tare, l-ar fi lovit pe omul aflat în cârje cu piciorul în cap, victima lovindu-se, în cădere, cu capul de trotuar.

Bărbatul a fost preluat de ambulanță în stare gravă, sora acestuia relatând că a ajuns la Spitalul ”Bagdasar Arseni” din București, după ce a fost plimbat între spitalele din Târgu Jiu și Craiova. Sâmbătă a fost operat, însă situația este gravă. Potrivit informațiilor vehiculate de rude, Monea ar fi avut creierul inundat cu sânge, medicii fiind sceptici și după intervenția chirurgicală.

Suspectul a fost reținut pentru 24 de ore, iar judecătorii au decis arestarea acestuia pentru 30 de zile.

Adminte propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Dispune arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 04.10.2019 și până în data de 02.11.2019, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă cu privire la inculpat. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore”, a hotărât instanța de judecată.