Bârlogul lupilor, călcat de lei: Petrolul – FC U Craiova, ambiții și calcule pentru Liga 1

FC U Craiova întâlnește, în deplasare, duminică, de la ora 15:00, Petrolul Ploiești, partidă din cadrul etapei a IX a eșalonului secund.

Confruntarea a început deja la nivel de galerii, membri ai PS ’97 desenând simbolurile suporterilor din Bănie pe un zid din apropierea stadionului ”Ilie Oană”. Ploieștenii au replicat prin mesaje publice, însă, din cauza pandemiei, cele două galerii nu se vor putea întrece pe stadion, din peluze.

FC U Craiova a fost depășită în clasament de Metaloglobus (19 puncte, cu două mai multe decât craiovenii, dar și cu două meciuri mai mult disputate), însă, în cazul unei victorii, pot reveni pe primul loc.

Dan Vasilică, interimarul care antrenează echipa din Bănie, crede că jucătorii săi au în față cel mai greu adversar de la începutul campionatului.

 

Avem un meci extrem de greu cu Petrolul. E acel clișeu că următorul meci e cel mai greu. Dar în cazul de față chiar întâlnim cel mai greu adversar de până acum, unul foarte bine organizat. Cred că o să fie cel mai important meci.
Dacă o să reușim să-l tranșăm în favoarea noastră, atunci e examenul nostru pe care o să-l dăm cu această ocazie. (…) Când ești pe locul 1, ești la Universitatea Craiova și ai obiectiv promovarea, absolut e presiune. Nu există. Presiune nu e la mijlocul clasamentului. Nici presiuni, nici obiectiv și nici plăcere. Pentru noi este foarte bine că este această presiune, este benefică. Atunci când vin după tine, la 300 de kilometri distanță, suporterii, te încurajează meci de meci, e normal să îi mulțumești indiferent cu cine joci. Și într-un amical trebuie să dai totul să câștigi. Indiferent de minut, de scor, trebuie să joci ca și cum ar fi 0-0 și să mulțumești pe toată lumea”, a declarat, pentru Liga 2.ro, Dan Vasilică.