Bătaie de joc, Romanescu e foc şi pară: Le-a fost teamă că troleele ar putea ajunge la Târgu Jiu!

Primarul Romanescu este foarte supărat după ce guvernul PSD amânat desemnarea câştigătorului licitaţiei în urma căreia municipiul Târgu Jiu va beneficia de 20 de troleibuze noi. Noul termen a fost stabilit pentru data de 22 ianuarie 2020, deşi constructorii au depus ofertele încă din luna iunie a acestui an.

Această licitaţie s-a amânat pentru că erau prinse doar două autorităţi publice locale, Târgu Jiu şi Ploieşti, unde sunt primari PNL şi celor de la Ministerul Dezvoltării le-a fost teamă că s-ar putea să livreze aceste trolee celor două unităţi din cadrul autorităţilor publice locale. De aceea au amânat. Şi chestia asta ni se întâmplă de doi ani şi jumătate. Este inadmisibil ca în luna iunie 2019, repet luna iunie 2019, să se declanşeze procedura de licitaţie, ofertele să fie depuse în luna iulie, iar din luna iulie şi până în prezent să nu avem un verdict. Este clar că a fost tratată doar politic această licitaţie, pentru că e adevărat, în condiţiile în care începeau să livreze cele 20 de trolee la Târgu Jiu, oamenii îşi dădeau seama de ceea ce ne dorim să facem şi ce îmi doresc să fac în municipiul Târgu Jiu. (…) Ei au amânat tocmai data în care se va anunţa câştigătorul licitaţiei. Aceasta este problema. Niciun constructor nu are pe stoc 20 de trolee electrice de dimensiunea specificată în caietul de sarcini. Deci s-a amânat intenţionat pentru ca Târgu Jiul să nu poată beneficia de acele trolee”, a declarat, la Radio Infinit, Romanescu.

Edilul-şef din Târgu Jiu a mai precizat că deşi Mihai Weber a anunţat că municipiului i-au fost alocaţi banii pentru zona de agrement din Cartierul Narciselor, nici până azi reprezentanţii municipalităţii târgujiene nu au fost chemaţi să semneze contractul, aşa cum se întâmplă şi în cazul altor proiecte pe fonduri europene ale municipalităţii deja validate.

Nici azi nu am fost chemaţi să semnăm acel proiect de 24 de milioane de euro pentru schimbarea reţelei de transport în comun. Ăsta este tratamentul pe care l-a avut Târgu Jiul din partea PSD. Amânări permanente şi blocaje permantente pentru aceste fonduri europene pe care nu le-au accesat ei, le-am accesat noi”, a  subliniat primarul.