”Bâzâie” sistemul anti-păsări de la stadionul din Târgu Jiu. Mai puține ciori în Parcul Central ori ba?

Poate greu de crezut pentru o parte dintre târgujienii care așteaptă finalizarea lucrărilor de la noul stadion încă din anul 2016, însă ușor, ușor acestea se apropie de final. Deja de o bună perioadă funcționează instalația anti-păsări, un sistem audio care a fost instalat în noua arenă pentru a alunga ciorile și alte înaripate care își construiesc cuiburi în acoperiș. Sunetele emise se doresc unele care să imite păsările răpitoare și pot fi auzite doar pe timpul zilei. Acolo se văd rezultatele, lucrătorii care se ocupă de mentenanță ne-au asigurat că problema este în mare parte rezolvată. Nu în totalitate. Mai mulți cetățeni au perceput ”zgomotele” chiar din Parcul Central și spun că se observă cu ochiul liber efectele sistemului audio instalat pe stadion.

”Nu știam ce se aude. Da, sunt mai puține ciori. Mai sunt, dar nici nu se compară. Priviți băncile, treceți dimineața. Erau pline de exrementele ciorilor. Acum, serios, nu am mai văzut. Chiar m-a surprins că nu mai sunt așa spoite. De obicei le spală după ora 9, 9:30”, ne-a precizat un domn din Târgu Jiu.

Pe de altă parte, sunt și cetățeni amuzați ”de așa invenție” și spun că nu au constatat diferențe sau, pur și simplu, nu au acordat atenție păsărilor din înaltul parcului.