Boloni nu se grăbește, se vehiculează că spune pas. Edi Iordănescu, noul antrenor al naționalei de fotbal?

 

Ladislau Boloni nu a dat încă un răspuns ce vizează preluarea conducerii tehnice a naționalei de fotbal, situație în care, în lumea fotbalului, se speculează că Edi Iordănescu a devenit favorit să preia postul.

Mihai Stoichiţă, director tehnic al FRF, a anunțat, luni seară, că Ladislau Boloni, Adrian Mutu şi Edi Iordănescu, antrenorii rămași pe lista federației, au primit acelaşi gen de contract cu anumite clauze.

Au fost discuţii cu Boloni, Adi Mutu şi Edi Iordănescu. Fiecare a primit acelaşi gen de contract, în care sunt stipulate nişte clauze. Nu se poate să nu existe obiective. Federaţia nu vrea să păcălească un selecţioner, vrem doar să câştigăm. Contractul este până după Campionatul European, în caz că te califici.

Liga Naţiunilor este un obiectiv intermediar. Dacă antrenorul rămâne în grupa a doua, unde ne aflăm acum, Comisia Tehnică decide soarta selecţionerului. Poţi pierde un meci din ghinion, din cauza pandemiei. O promovare în prima urnă valorică te-ar duce să joci cu echipe mari. Demiterea este când nu merge nimic şi n-ai în contract clauze. Aici este un obiectiv intermediar pe care selecţionerul trebuie să-l realizeze. Ce o să spuneţi dacă retrogradăm în urna a treia?
Un selecţioner nu va fi adus pentru a fi dat afară! Mereu am fost corecţi cu antrenorii pe care i-am avut. Negocierile sunt confidenţiale, nu pot să divulg contractul unui selecţioner. Este normal ca şi angajatul, dar şi angajatorul, să vină cu pretenţii. Noi nu vrem să retrogradăm din urna a doua”, a spus, la Digi Sport, Stoichiță.