Boza, șah-mat la Robert Filip: Centrala din Rovinari nu poate livra materia primă pentru o fabrică de gips-carton

Sorin Boza, fost director general al Complexului Energetic Rovinari, a explicat, printr-o postare pe pagina de socializare, că primarul din Rovinari, Dorin Filip, îl acuză pe nedrept că a pus piedici în calea înființării unei fabrici de gips-carton în orașul minier. De altfel, edilul s-a declarat în război cu toată lumea, arătând că se vrea împiedicarea unui investiții de 30 de milioane de euro și crearea a 200 de locuri de muncă, însă fostul șef al colosului energetic arată că lucrurile sunt cu totul altfel decât în prezentarea liberalului de la cârma Rovinariului.

Domnul primar Filip a arătat aseară, la un post online tv, tuturor telespectatorilor, dar și acoliților săi din PNL și de la ușa lui, că distanța dintre demagogie și onestitate este prea mare pentru a fi depășită cu sloganuri.


Și vin aici cu 3 explicații simple:


1. Domnul Filip spune că, <<nu i-am dat gipsul rezultat din desulfurare de la Rovinari ca să își facă fabrica de gips-carton>>.


Poate la Primăria Rovinari se fac atribuiri directe! La CEO se fac atribuiri, și pentru două pixuri, pe SEAP. Nu știu cine și-ar permite vreodată să atribuie direct gipsul sintetic companiei reprezentate de domnul Filip.


2. Astăzi nu se poate livra gips către un posibil antreprenor interesat din Rovinari. De ce? Centrală din Rovinari nu are posibilitatea tehnică să usuce gipsul sintetic rezultat din procesul de desulfurare. Deoarece resursele de investiții interne sunt limitate în această perioadă, ideea a fost ca antreprenorul interesat să investească în uscarea șlamului rezultat, bineînțeles cu aprobarea soluției tehnice de către specialiștii din CEO.


3. Dacă Boza a fost o piedică în calea fericirii domnului Filip, de ce actuala conducere susținută declarativ de partidul la care domnul Filip este vicepreședinte, nu i-a îndeplinit visul ? Va spun eu…  Pentru că atribuirea directă nu este legală! Iar actualii membri de directorat știu asta bine.


Și, în încheiere, încerc sa mai lămuresc ceva din punct de vedere tehnic. Domnule primar, nu cenușa vă trebuie în procesul de producere a plăcii de gips, ci gipsul rezultat în urma procesului de desulfurare.


Și ca unul care a pornit o fabrică de gips, și a condus încă una in București, vă recomand prietenește sa faceți mai întâi un studiu sa vedeți dacă din punct de vedere tehnic gipsul ce rezultă din Rovinari este ok pentru realizarea unei plăci de gips-carton. Faceți analize chimice ale materiei rezultate în urma procesului de desulfurare, pentru că o prezență a sodiului în chimia substanței poate să vă deterioreze ireversibil placa. Și mă gândesc la faptul că centrala din Rovinari a investit în planul de conformare anul trecut într-o instalație de injecție uree pentru scăderea emisiilor de azot și sodiu în atmosferă, și e posibil ca parte din aceste elemente chimice să le găsiți in gips”, a arătat Boza.

Acesta l-a asigurat pe Filip că nu a avut niciodată în el un dușman, ci un prieten.

 

 

Articolul precedentÎncarcerat în penitenciar: A dat cu pumnul, stă șase luni la închisoare
Articolul următorAdrian Mititelu jr.: Tata va fi bine. S-a dorit să fie văzut cu cătușele la mâini. Avea 24 de ore să se prezinte