Bravo, fetelor! Gorjul merge în etapa finală, Dojul, Oltul, Vâlcea și Argeșul au rămas acasă

Echipa de baschet fete a Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu a reușit calificarea la Faza Națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. Faza Zonală s-a desfășurat chiar la Târgu Jiu, în sala CNTV, la competiție participând reprezentantele județelor Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș și Gorj.

Sportivele antrenorului Bogdan Rădulea, Ștefania Ardereanu, Giulia Lungescu, Bianca Bodescu, Alexia Moșteanu, Teodora Țîrcă, Carla Surcel, Ada Moescu, Ștefania Buju, Daria Berca și Ștefania Stoica, au reușit să își cîștige pe teren dreptul de a participa la Faza Națională, turneu ce se va desfășura la Izvorani, în luna mai. Performanța echipei de la CNTV este o premieră pentru Gorj, Bogdan Rădulea reușind să ducă elevele sale într-o etapă competițională în care nu a mai ajuns nici o formație de baschet-fete din județ.

Primarul Marcel Romanescu, dar și noul inspector școlar general, Marcela Mrejeru, au fost la sală și au încurajat sportivele de la ”Tudor”.

”Felicitări echipei de baschet-fete din învățământul gimnazial de la la Colegiul Național <<Tudor Vladimirescu>> din Târgu Jiu! Victoria de astăzi, din faza zonală, le-a propulsat în etapa națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar și a demonstrat, încă o dată, valoarea sportivilor târgujieni. Meciurile disputate în sala nou renovată a colegiului mi-a întărit convingerea că vom avea sportivi de excepție la CSM, unde, de altfel, sunt convins că jucătoarele de la <<Tudor>> vor activa cât de curând. Felicitări și domnului antrenor Bogdan Rădulea, cel care le-a pregătit pe sportive, contribuind hotărâtor la acest rezultat frumos! Am participat, în ultima perioadă, la mai multe competiții sportive cu rezultate de excepție ale copiilor noștri. Am ajuns, astfel, la concluzia că CSM Târgu Jiu va avea un viitor frumos. Nu ducem lipsă de copii talentați care vor contribui, fără îndoială, la o dezvoltare fără precedent a sportului gorjean. Mult succes!”, a transmis primarul Romanescu.