Campioana mondială Denisa Tîlvescu, ”în cantonament” la Târgu Jiu: Să avem grijă de cei din jur

Canotoarea Denisa Tîlvescu (foto – plan apropiat) se antrenează de două zile acasă, la Târgu Jiu. În pragul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, evoluția pandemiei de coronavirus a determinat conducerea Federației Române de Canotaj să suspende temporar activitatea din Centrul Olimpic de la Snagov și să trimită sportivii acasă. Preventiv. Calificată deja la olimpiadă, târgujianca așteaptă o comunicare oficială ce privește amânarea sau nu a celei mai mari întreceri sportive din lume. ”Importantă este sănătatea tuturor”, zice ea. Dincolo de incertitudini, sportiva cu titluri mondiale și europene în palmares se antrenează zilnic, la domiciliu, exact cum au stabilit coordonatorii lotului olimpic.

Sunt acasă, la Târgu Jiu, de două zile, aștept să ne transmită exact când ne întoarcem. Continuăm antrenamentele după planul de pregătire. Nu suntem în vacanță pentru că avem simulatoarele cu noi. Nu e atât de obișnuit să ne antrenăm de acasă pe simulator. Momentan nu e nimic sigur (amânarea Jocurilor Olimpice n.red.), așteptăm un comunicat oficial. Până atunci, pregătirea merge înainte. Sunt convinsă că va fi luată cea mai bună decizie, iar noi toți o să fim în siguranță. Asta e foarte important”, ne-a spus Denisa.

Canotoarea îndeamnă la responsabilitate în această perioadă plină de încercări:

Este foarte important să fim conștienți de ceea ce se întâmplă. Să fim responsabili și să avem grijă de noi și de cei din jur. Să folosim această perioadă de stat acasă în folosul nostru. Să ne bucurăm că suntem alături de familie, să petrecem timp cu ei, să ne bucurăm că suntem cu ei. Să fim foarte responsabili, mai ales acum‘.