Capotă nu exclude înlăturarea sa de la conducerea Spitalului Județean

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Gigel Capotă, nu exclude o demitere a sa. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, va reveni sâmbătă în județ și, cel mai probabil, va înainta şi raportul Corpului de Control. Capotă este satisfăcut că solicitarea spitalului privind fondurile pentru aparatura medicală necesară a fost aprobată şi spune că activitatea instituţiei trebuie să meargă mai departe indiferent de cine se află la conducere. Managerul este conştient că ministrul a primit zeci de sesizări şi de la angajaţi nemulţumiţi de cum decurg lucrurile la Târgu Jiu.

“Suntem o instituţie publică şi trebuie să funcţionăm după legile care guvernează această activitate. Sunt aceleaşi sesizări pe care le-a relatat şi mass-media. Sunt anumite probleme adimistrative, dânşii au luat puncte de vedere şi la cei implicaţi, au verificat documente. Nu contează cine conduce activitatea acestui spital, spitalul trebuie să meargă înainte, să fie permanent în sprijinul pacienţilor. În această viaţă totul este posibil, nu ţin de scaun”, a spus Capotă la Radio Infinit

De la ultimul control al ministrului Sănătăţii, la Spitalului Judeţean de Urgenţă a început un proces de “cosmetizare”. Rămâne de văzut dacă problemele importante pe care le-a semnalat aici Sorina Pintea pot fi remediate într-un timp scurt.