Petre Daea, ministrul Agriculturii, a precizat că plătește între 2,5 lei și 4,5 lei pentru o pâine, în contextul scumpirilor din ultimele luni.
Acesta spune că ar plăti și mai mult, luând în considerare procesul de obținere al alimentului.
”Aș plăti şi 5-6 lei, pentru că ştiu că se produce greu. (…) Preţul acesta este determinat de trei mari grupe de factori. Prima grupă sunt costurile de producţie care stau la baza realizării acestui grâu. (…) Motorina nu o produce fermierul, este un combustibil pe care-l cumpără de pe piaţă, preţul acestuia a crescut. (…) Aceste scumpiri determină un preţ final al pâinii. Se pune întrebarea şi aici răspunsul: putem noi să oprim, să-i spunem producătorului de pâine dă pâine sub preţul cost? Categoric nu! De ce? Intră în faliment. Falimentul, nu mai e nici pâinea”, a spus, miercuri, Daea, după ședința de gyvern.