Chimie politică ciudată, ce îi leagă? Eduard Lădaru, bun și pentru Aurel Popescu, bun și pentru Dan Vîlceanu

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a reacţionat după ce consilierul ALDE Eduard Lădaru a început să pună în dezbatere chestiuni ce vizează bucătăria PNL Gorj . Edilul a declarat că Lădaru este foarte interesat, de ceva vreme, de soarta PNL-ului şi ar juca rolul de “avocat” pentru deputatul Dan Vîlceanu, şeful liberalilor gorjeni. Afirmaţiile lui Romanescu vin în contextul în care Lădaru s-a întâlnit cu Vîlceanu într-un restaurant din municipiu, iar fostul membru ALDE a fost foarte vocal la ultima şedinţă de Consiliu Local, când s-a preocupat de faptul că PNL nu-şi pune un consilier local în locul Rodicăi Ghimiş.

“Am văzut că în ultimul timp l-a angajat purtător de cuvânt pe domnul Edi Lădaru. Dacă era membru al Partidului Naţional Liberal nu era atât de îngrijorat de faptul că PNL-ul nu îşi pune un consilier. În şedinţa de consiliu, nu mai aveam altceva de discutat decât faptul că Edi Lădaru îl soma pe domnul secretar să facă ceva să completeze locul de consilier. Omul acesta a ajuns ca şosetele, le speli, le ia următorul. L-a folosit Aurel Popescu, l-a folosit PSD-ul… Şi-a dat seama că ei sunt pe drumul spre ‘cimitir’ şi a zis să folosească unul care e ‘viu’. Vîlceanu, totuşi, e un lider viu”, a comentat Romanescu.

În schimb, Lădaru îl acuză pe secretarul Grigore Jianu de abuz în serviciu.

“I-am atras atenţia în Consiliul Local domnului secretar, care spunea că el supraveghează legalitatea desfăşurării şedinţelor, şi aşa mai departe, să nu mai meargă în cârdăşie cu domnul primar, să-i cânte în strună atunci când face multe lucruri ilegale. A fost o discuţie, un afront al meu la adresa secretarului municipiului Târgu Jiu, şi atunci a sărit domnul primar, că el hotărăşte, el stabileşte. Nu hotărăşte domnul primar, nici măcar domnul secretar nu stabileşte, ci trebuie respectate prevederile legale. Domnul secretar săvârşeşte un abuz în serviciu pentru că nu a adus la cunoştiinţă Consiliului Local în mod formal, în mod oficial, conform legii, vacantarea locului în Consiliul Local”, a declarat Lădaru la Radio Târgu Jiu.