Chivu, candidat Pro România la Rovinari: Comunitatea trebuie să câștige Primăria

 

Primarul din Rovinari, Robert Filip, își va reîntâlni cel mai puternic contracandidat avut la alegerile din 2016, în bătălia pentru câștigarea unui nou mandat de primar.

Se anunță o competiție electorală electrizantă, în această toamnă, la Rovinari, la alegerile locale, după ce, vineri, fostul lider al organizației liberale din localitate, Laurențiu Chivu, a fost anunțat candidat pentru Primărie din partea Pro România. Executat de conducerea PNL județeană, care i-a oferit candidatura tocmai lui Filip junior, fostul viceprimar din Rovinari a fost acceptat și susținut de formațiunea politică condusă de Victor Ponta. La aflarea veștii, primarul în exercițiu din orașul minier a fost critic la adresa celor de la Pro România Gorj, însă Chivu nu a reacționat, preferând să transmită un mesaj populației orașului.

În primul rând, vreau să le mulțumesc colegilor de la Pro România pentru încredere. Sunt convins că împreună vom face o treabă bună. Nu pentru noi, pentru cetățeni. Până la urmă, sunt un om cu un serviciu ok, cu studii care nu s-au concretizat doar într-o diplomă. Nu am urmat o școală pentru un carton înrămat pe peretele biroului. Intru, din nou, în competiția pentru Rovinari cu cele mai puternice arme: gândurile și frământările oamenilor. Le simt, la ascult, mi se împărtășesc aproape în fiecare zi. Atunci când merg la Alimentara, să plătesc o factură sau, pur și simplu, la o mică plimbare. Și eu, ca majoritatea celor de aici, mă confrunt cu parte dintre neajunsuri. Orașul Rovinari suntem noi, cei care îl simțim cu toate nevoile și problemele sale. Campania electorală nu va fi ușoară. Nu am puterea de a manevra anumite mase, nici nu îmi doresc asta. Am spus. Totul este despre Rovinari și locuitorii săi. Oameni care se uită cum le pleacă odraslele în străinătate, dar în Primărie și alte structuri coordonate de autoritatea locală sunt angajate persoane din alte localități. E păcat, un afront la adresa comunității. Rovinărenii nu merită asemenea tratament, o astfel de desconsiderare. Sunt destui cetățeni cu studii, inteligenți, care s-ar fi descurcat de minune în anumite funcții. La ei acasă. La ei acasă sunt considerați incapabili, trecuți la și alții. Este dureros. Sunt prea multe, important e să ne apucăm de treabă. Nu va fi ușor, trebuie așezate și cântărite o mulțime de probleme. La serviciu stai 8, poate 10 ore, restul timpului îl petreci acasă, în orașul Rovinari. Și destul cu mizeria care curge la robinet, cu împărțirea orașului la bucată, cu dispariția spațiului verde, cu bani aruncați pe sisteme video nefuncționale. Comunitatea trebuie să câștige Primăria Rovinari”, a declarat Laurențiu Chivu.

La alegerile din 2016, Robert Filip a obținut 2211 voturi, iar Laurențiu Chivu 1955.