Ciolacu a confirmat: Leonardo Badea, posibilă variantă a PSD pentru funcția de premier

 

Leonardo Badea, viceguvernatorul Băncii Naționale, este una dintre variantele de premier luate în calcul de PSD, dacă va trece moțiunea de cenzură împotriva guvernului.  Votul moțiunii este programat luni, începând cu orele 14:00.

E una dintre variantele luate în calcul în acest moment și e un om care merită să aibă această propunere„, a spus duminică seara, la Antena 3, Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Leonardo Badea a fost președinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) până în octombrie 2019, când a demisionat după ce a fost numit viceguvernator al Băncii Naţionale a României, la propunerea PSD. Leonardo Badea fusese reales, în noiembrie 2018, presedinte al Consiliului ASF, după ce a preluat această funcție în iunie 2017.
De asemenea, fost și deputat PSD de Dâmbovița (decembrie 2016 – iulie 2017), fiind președinte al Comisiei de Buget-Finanțe din Camera Deputaților. În legislatura 2012-2016, Badea a fost senator PSD.

 

Totodată, a fost prorector la Universitatea „Valahia” din Târgoviște (2012), dar și decan la Facultatea de Științe Economice, Universitatea „Valahia” (2008-2012). Badea are un doctorat în economie, domeniul contabilitate, dar și studii în domeniul securității la Institutul Diplomatic Român, dar și la Colegiul Național de Apărare, precum și o diplomă obținută de la Colegiul Național de Informații.