Ciolacu cere criterii de performanță în învățământ: Nu putem aștepta ca, doar mărind salariile, să se întâmple o minune

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut, vineri, ministrului Educaţiei, Ligia Deca, să identifice soluţii privind criteriile de performanţă în învăţământ, el arătâne că orice cheltuială trebuie însoţită şi de o reformă şi să aibă ca rezultat performanţa.

 

Vă anunţ că în acest weekend vom lucra împreună pe proiectul de buget pe 2024, unde investiţiile reprezintă fundamentul viziunii noastre de dezvoltare economică. De asemenea, va exista cea mai mare alocare bugetară din istorie pentru Educaţie, ca să fie clar pentru toată lumea. (…) După rezultatele României la testele PISA, îi cer doamnei ministru Deca să vină cu soluţii privind criteriile de performanţă în învăţământ. Orice cheltuială trebuie însoţită şi de o reformă şi să aibă ca rezultat performanţa! Nu ne putem aştepta ca, doar mărind salariile, să se întâmple o minune! Pentru că nu se va întâmpla! Aşadar, trebuie introduse criterii de perfomanţă în funcţie de care salariile vor creşte!”, a spus, vineri, în ședința de guvern, premierul.

Articolul precedentBaschet – Liga Națională: Ce meci, ce victorie! CSM Târgu Jiu întoarce jocul și câștigă pe malul Dunării
Articolul următorComisia Europeană: Toate centralele de apartament pe gaze trebuie eliminate. Până când