Ciolacu, convins că PSD va câștiga alegerile. Nu exclude o majoritate cu USR

Marcel Ciolacu, președintele PSD Gorj, este convins că social-democrații vor câștiga alegerile parlamentare. Acesta a explicat că în prezent se lucrează la programul de guvernare, deși, teoretic, fiind deja în campanie electorală, el trebuia să fie finalizat.

Noi ne pregătim programul de guvernare, îl vom explica românilor în această lună de campanie electorală. Dacă câștigăm alegerile – și eu, din ce în ce, cred că vom câștiga, Partidul Social Democrat va fi pe primul loc la aceste alegeri – și vom respecta Constituția, în acel moment Partidul Social Democrat, în funcție de scorurile electorale din Parlament și cine o să intre în Parlament, o să prezentăm acest program de guvernare și vedem dacă vom creiona o majoritate. E un lucru democratic, clar, nu trebuie să ne antepronunțăm. Suntem în plină campanie electorală și normal că toată lumea își capitalizează și încearcă să își țină votanții lor”, a declarat, la B1 TV, șeful PSD.

Chestionat asupra unor posibile alianțe pentru formarea unei majorități, Ciolacu nu a exclus o colaborare cu USR:

Vom vedea în momentul respectiv. Haideți să depășim campania electorală, haideți să vedem cum votează românii. Cred că v-am obișnuit, cel puțin în ultima perioadă, cu un anumit grad mare de transparență la Partidul Social Democrat”.