Ciolacu, despre suspendarea lui Iohannis: Este exclus. Asta ne mai trebuie. Românii au alte urgențe

 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri seară, la o televiziune națională, că suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis nu este o urgenţă în acest moment, întrucât România trece prin probleme majore, de natură economică, sanitară și politică.

Liderul social-democraților a arătat că pentru un eventual astfel de demers este nevoie de o majoritate parlamentară și transmis că ar fi dispus să meargă chiar la Dan Barna acasă pentru a parafa o eventuală înțelegere cu USR-PLUS.

Eu nu spun că  nu trebuie suspendat, dar ştiţi că trebuie şi o majoritate în Parlament ca să treacă această suspendare. USR a cerut alegeri anticipate şi suspendarea lui Iohannis? Că acum mă duc la ei, mă duc la Barna acasă, la sediu la ei. Dacă vrea USR suspendarea lui Iohannis şi alegeri anticipate, eu personal mă duc în sediul USR  mâine dimineaţă şi facem un protocol (…) şi semnăm cu Barna sau Cioloş pe care-l găsesc pe acolo”, a spus Ciolacu.  

Acesta a revenit, subliniind că altele sunt problemele populației:

În acest moment este exclus aşa ceva, ţinând cont de context şi realităţile momentului (…) Cred că românii au alte urgenţe (…) nu asta e agenda românilor, asta ne mai trebuie”.