Ciolacu, mesaj pentru bugetari: Există viață și în zona privată! Nu pot, de dragul alegerilor, să bag sub preș ce s-a băgat în România de 30 de ani

Premierul Marcel Ciolacu anunță reașezări importante în sistemul bugetar, precizând că lucrurile nu mai pot continua la modul în care sunt astăzi.

 

Fiecare îşi face treaba la serviciul lui. Problema este că fac fiecare pentru o comunitate mult prea mică, pentru o singură agenţie. Mi se pare că Ministerul Transporturilor are în jur de 53 de instituţii. O să se comaseze. (…) Fiecare ministru, primar, va hotărî noua organigramă, e o descentralizare. Eu ce le spun foarte clar: nu poate să mai continue. Nu avem şomaj în România, cu toate că au plecat din România peste cinci milioane de români. Noi stăm cu şomajul între unu şi doi la sută în acest moment, deci nu e o problemă că rămâne lumea pe drumuri. Există viaţă şi în zona privată! Şi eu am lucrat şi în zona privată, nu am avut nici problemă! Nu a venit Ciolacu: o să dau lumea afară! Nu! Fiecare să se reorganizeze, dar pe alte principii. Avem un sistem bugetar ceauşist, comunist, în 2023. Nu mai putem! Suntem membri ai Uniunii Europene, suntem membri NATO, vrem să ne ducem în OECD, avem reforme în PNRR. Mergem pe acest drum de modernizare a statului român sau renunţăm. Eu nu pot, de dragul alegerilor sau de dragul meu ca om politic, să bag sub preş ce s-a băgat în România de 30 de ani, nu vreau!’‘, a spus, la Antena 3, Ciolaci.