Home Principale Politică Ciolacu, mesaj pentru Iohannis: Dacă liberalii se retrag de la guvernare, îmi...

Ciolacu, mesaj pentru Iohannis: Dacă liberalii se retrag de la guvernare, îmi depun mandatul. PSD ar fi putut avea un scor cu 5 în față la alegeri

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că, dacă liberalii vor decide să se retragă de la guvernare, el îşi va depune mandatul de șef al guvernului. Mesajul vine după ce membri ai PNL nemulțumiți de neconcretizarea discuțiilor pe comasarea alegerilor și din alte motive au spus că ar fi mai bine să rupă coaliția. Totuși, liderul social-democrat a precizat că în discuțiile cu Nicolae Ciucă nu s-a pus probleme unui asemenea scenariu.

 

 

Cred că, cel puțin eu și colegii mei din PSD, am arătat că prioritatea e România. Cel mai bine pentru mine și colegii mei ar fi fost să nu intrăm la guvernare și să nu facem această coaliție. În acest moment ori am fi avut alegeri anticipate, fiindcă eram în pragul unei crize sociale, ori PSD ar fi avut cu 5 în față la alegeri, dar am hotărât, într-un moment dificil, că este bine să ne implicăm și să nu lăsăm România să se ducă într-o direcție total greșită. (…) Dacă este o decizie politică a partenerilor de coaliţie să se retragă de la guvernare, în acel moment domnul preşedinte Klaus Iohannis va primi mandatul meu de prim-minstru. Eu am intrat în acest proiect după o discuţie, inclusiv cu preşedintele României, că vom duce această coaliţie şi această guvernare cel puţin până în anul 2024. Dacă ne supărăm că nu mai avem prim-ministru, cu toate că am avut prim-ministru timp de trei ani şi jumătate, având un scor electoral de 20 la sută, şi ni se pare normal să avem în continuare prim-ministru sau anumite decizii, cred că este o abordare greşită. (…) Din discuţiile mele cu preşedintele Ciucă, şi sper să nu îl deranjeze pe domnul preşedinte Nicolae Ciucă, este exclus un astfel de scenariu”, a declarat Ciolacu.