Ciolacu revine cu propunerea impozitului progresiv: Există și o reașezare a impozitelor, dar asta nu înseamnă că mărim taxele

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a anunţat, luni, la sediul PSD, că susține în continuare aplicarea impozitului progresiv, arătând căsunt mai multe măsuri fiscale pe care va trebui să le ia coaliţia, ce vor trebui prezentate până la 1 iunie.

Sunt mai multe măsuri fiscale care cred că ar trebui să le luăm și să le prezentă până în 1 iunie. Codul Fiscal trebuie modificat cu 6 luni înainte, ca viitorul buget să-l construim pe măsurile luate la 1 iunie, cu efect la 1 ianuarie”, a spus Ciolacu.

Acesta a mai transmis că susţine în continuare impozitul progresiv, precizând că se vor face deductibilităţile necesare.

”În momentul în care introduci impozitul progresiv, vă dau un exemplu, numai în zona de sănătate, este asigurarea de sănătate, asigurările pe viaţă, să fie deductibile, astfel încât să nu fie impozitat acel venit. Mai mult, la asigurările de sănătate, de viaţă, avem o sumă care se duce la Pilonul III. Mai mult, avem şi o economie datorită acestor asigurări, la Casa de Asigurări, la bugetul de stat, către serviciile private de sănătate. Ori întrăm într-o logică aşa cum e în toată lumea, în toate statele dezvoltate, ori încercăm să ne minţim în continuare, cu această cotă unică care nu mai este unică de fapt”, a mai spus liderul social-democrat.