Ciprian Florescu, convins că va avea o activitate bună în nouă funcție primită la București

Fostul prefect de Gorj, Ciprian Florescu, este încrezător că se va descurca în noua postură, aceea de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie.

Fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, vicepreşedintele PSD crede că experienţa acumulată acolo îl va ajuta, chiar dacă este pus în faţa unei noi provocări.

Este o structură care are ca prim obiect de activitate ideea de a oferi cetăţenie română străinilor care solicită acest lucru. Desigur, se ocupă şi de alte aspecte legate de cetăţenie, cum ar fi redobândirea sau retragerea în funcţie de dosarele care vin la lucru. Este o autoritate extrem de importantă, care colaborează cu structurile MAI şi MAE. Pentru mine este, oarecum, o noutate, dar ideea acestei colaborări între instituţii şi structuri din alte ministere pe care le cunosc cred că poate să contribuie la o activitate a mea cât mai bună. Cred că lucrurile vor sta aşa cum trebuie în ceea ce priveşte posibilitatea mea de a mă implica cât mai bine şi de a sprijini autoritatea respectivă”, a precizat Florescu.

Structura se află în subordinea Ministerului Justiției.