Circ ieftin: Deputatul Manta spune că PSD a votat majorarea salariilor demnitarilor pentru a nu supăra UDMR și PNL

Reacția societății civile după decizia Senatului de majorare a indemnizațiilor demnitarilor a determinat mai mulți politicieni să se repoziționeze, să anunțe că în urma votului din Camera Deputaților, for decizional, situația se va regla și parlamentarii nu vor beneficia de respectiva creștere.

Totodată, pentru a justifica sfidarea populației lovită de explozia prețurilor s-au căutat tot felul de explicații, care de care mai năstrușnică. Dacă Sorin Grindeanu a încercat să o dreagă, arătând că la mijloc a fost pur și simplu o greșeală, deputatul social-democrat gorjean Claudiu Manta caută să convingă alegătorii că PSD a vrut doar să nu supere partenerii de guvernare, cu precizarea că ei ar fi vinovați de decizia care a revoltat cetățenii, și pe cale de consecință senatorii partidului au votat creșterea indemnizațiilor demnitarilor.

 

Indemnizațiile parlamentarilor NU vor fi majorate!
În Camera Deputaților, for decizional, împreună cu ceilalți colegi de la PSD nu vom susține creșterea salariilor pentru parlamentari. Este o perioadă dificilă pentru români și o astfel de măsură considerăm că este total nepotrivită.
Actualizarea salariilor demnitarilor este un amendament propus de UDMR și susținut de PNL. Senatorii PSD l-au votat în forma propusă pentru a evita o dispută în coaliția de guvernare.
PSD va solicita colegilor de la PNL și UDMR să modificăm aceste prevederi, astfel încât actualizarea de salarii să fie doar pentru primari.
Problema reală e doar la primari pentru că acolo salariile sunt mai mici și nu au mai fost actualizate din 2018, iar personalul din primării demisionează în căutarea de salarii mai mari. Această situație pune în pericol toate proiectele europene, atât cele aflate în derulare, cât și cele noi, fiindcă nu mai există resursă umană capabilă să le administreze.
Dar nici aici actualizarea nu se va face la nivelul anului actual, ci la nivelul anului trecut”, a transmis Manta.