Cîrciumaru joacă electoral cu minerii. Sugerează venituri pe care Boza le-a declarat imposibile

Senatorul Florin Cîrciumaru a anunțat că inițiativa PSD de reducere a vârstei de pensionare a persoanelor ce lucrează în condiții grele a primit raport de admitere în Comisia de Muncă din Senat, urmând calea legală spre Camera Deputaților. Acesta este convins de reușita demersului și spune că minerii vor putea pleca din C.E. Oltenia mult mai devreme, în condițiile în care vârsta de pensionare va fi stabilită la 55 de ani, iar Guvernul va emite o Ordonanță de Urgență prin care să se acorde venit de completare timp de doi ani.

”După discuțiile care au avut loc in comisie, bineînteles, prin modificarile pe care noi le-am solicitatat, aceștia, practic, vor putea iesi la pensie la varsta de 55 de ani, iar in cazul in care Guvernul va promova o ordonanță de urgență cu veniturile de completare pe doi ani, vârsta de PENSIONARE s-ar reduce la 53 de ani”, a spus, la Radio Infinit, Cîrciumaru.

53 de ani, doi ani venit de completare, după care pensionarea legală. Asta a sugerază fostul primar al municipiului Târgu Jiu, numai că veniturile de completare au fost acordate în baza unei ordonanțe valabile până la finele lui 2018, iar condițiile emiterii alteia, în același sens, sunt aproape imposibile pentru C.E. Oltenia. Starea de fapt a fost explicată de managerul CEO, Sorinel Boza, care a exclus o astfel de posibilitate.

” A fost o hotărâre de Guvern dată în 2015. Atunci când s-au acordat veniturile de completare, s-au acordat în momentul în care au fost dați afară oameni mulți. Vorbim de mii de salariați. Acum nu este momentul. (…) Ceri venituri de completare când intri în restructurare de activitate, dar, în același timp, eu mă duc la Guvern și cer exproprieri, defrișări, pentru dezvoltare de activitate. Noi acum așteptăm 12 hotărâri pentru dezvoltare, bani și investiții”, a spus Boza.