Cîrciumaru, supărat pe situația din PSD: Este nepermis pentru un partid așa de mare

Noua conducere centrală a Partidului Social Democrat este pe placul senatorului gorjean Florin Cîrciumaru. Fostul primar a declarat că au fost aleşi cei mai buni oameni care pot să ducă mai departe activitatea PSD, politicieni competenţi, capabili să evite un nou eşec la alegeri.

“Consider că este o echipă bună, care va asigura stabilitatea partidului la nivel naţional. Are în spate o experienţă vastă în ceea ce priveşte activitatea politică şi pregătirea următoarelor bătălii pentru alegerile prezidenţiale, locale şi parlamentare. Consider că PSD ştie ce are de făcut că să nu mai mai trăim un mic, mare accident, aşa cum a fost pe 26 mai”, a afirmat Cîrciumaru la Radio Infinit.

Senatorul a recunoscut însă că PSD s-a mişcat greoi de la începutul anului, iar faptul că nu a stabilit un candidat pentru prezidenţiale nu e demn de un partid mare. Cârciumaru speră totuşi ca social-democraţii să aibă succese pe toate planurile, iar formaţiunea politică să dea din nou un şef al statului. Omul politic a admis că nu a existat o colaborare între guvernele PSD şi ultimii doi preşedinţi.

“Este nepermis pentru un partid atât de mare să nu aibă desemnat, până în momentul de faţă, candidatul la alegerile prezidenţiale. Sperăm să recuperăm ce am pierdut până în septembrie, şi să desemnăm un candidat care să intre în turul doi şi apoi să câştigăm, pentru că PSD nu a câştigat de foarte mulţi ani de zile Instituţia Prezidenţială şi cred că acest lucru s-a simţit în mod special pentru toţi românii. Aşa suntem noi, dacă nu avem şi preşedintele, şi Guvernul, nu putem guverna. Am avut parte de Traian Băsescu, cu care ne-am înţeles foarte greu şi de Kluas Iohannis, cu care efectiv nu ne-am înţeles”, a mai spus Cîrciumaru.