Cîrciumaru, Weber și Iriza, gata de întâlniri cu sindicatele din C.E. Oltenia

Senatorul Florin Cîrciumaru a anunțat, pe pagina de socializare, o adevărată campanie pentru salvarea Complexului Energetic Oltenia, unitate despre care social-democratul spune că este împinsă spre faliment de actualul guvern. Nu până de mult unul dintre oamenii care puteau influența decizii majore în CE Oltenia, și la nivel central, parlamentarul îl acuză pe ministrul energie, Virgil Popescu, că este preocupat doar de schimbarea șefilor și restructurarea companiei.

CE Oltenia, împins de PNL spre faliment!

Este revoltător modul în care Ministerul Economiei și Energiei, condus de Virgil Popescu, tratează Complexul Energetic Oltenia!
În guvernarea PNL, mii de mineri și energeticieni au fost trimiși acasă în șomaj tehnic, grupurile energetice au fost oprite, iar ministrul Virgil Popescu vorbește numai de restructurări pentru următoarele luni. În Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia au fost aduși „specialiști” PNL care asistă și accepta tacit importurile masive de energie.
Înainte să intre la guvernare, liberalii criticau vehement politica ALDE – PSD de la CE Oltenia și anunțau peste tot că PNL deține soluția salvatoare pentru această companie energetică. În realitate, PNL a făcut cu totul altceva! A adus Complexul în pragul falimentului, din moment ce ministrul Virgil Popescu nici măcar nu a încercat să ajute societatea națională, să găsească fonduri sau alte soluții pentru înapoierea în timp legal a ultimului împrumut acceptat de Comisia Europeană. Din start, ministrul PNL s-a preocupat doar de planul de restructurare a companiei și de schimbarea șefilor”., a arătat Cîrciumaru.

Întâlniri cu sindicatele

Senatorul a mai arătat că împreună cu Mihai Weber și Scarlat Iriza vor avea întâlniri și cu sindicatele.

Văzând cum PNL distruge încet, dar sigur, Complexul Energetic Oltenia, am decis împreună cu deputatul Mihai Weber- președintele PSD Gorj, și cu senatorul Scarlat Iriza să luăm atitudine față de modul distructiv în care este condusă societatea de PNL. (…) În aceste zile, în calitate de parlamentar, îl voi interpela pe ministrul Virgil Popescu privind soarta CE Oltenia, dar și a altor societăți naționale aduse de PNL pe marginea prăpastiei, în doar șase luni de guvernare.
Împreună cu Mihai Weber și Scarlat Iriza, vom avem întâlniri și cu sindicatele din minerit și energie pentru că nemulțumirile oamenilor din cariere și termocentrale s-au acutizat, iar salariații au ajuns la limita răbdării cu acest guvern de amatori”, a transmis senatorul.