Cîțu: Ciolacu a recunoscut! PSD avea negociat un împrumut cu FMI. Trebuia să luăm cel puțin 2 miliarde de euro

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a lansat un nou atac la PSD, arătând că Marcel Ciolacu a recunoscut, la o televiziune națională, că social-democrații ar fi avut negociat un împrumut de la FMI, care urma să se concretizeze dacă rămâneau la guvernare. Liberalul subliniază că odată acest împrumut realizat urmau măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare.

Marcel Ciolacu CONFIRMĂ-PSD avea negociat un imprumut cu FMI!

Aseară, la o televiziune a PSD, Marcel Ciolacu a recunoscut că trebuia să luăm un împrumut de cel puțîn 2 miliarde euro de la FMI!.

Mai clar : PSD ar fi luat un împrumut de la FMI daca era la guvernare. Vă dați seama ce ticăloși?

V-am prezentat documentul care arată clar că PSD a negociat cu FMI reeșalonarea și reducerea unor cheltuieli bugetare (pensii, salarii, ajutoare sociale).

Ce ascunde Marcel Ciolacu și ce nu a spus în interviul de aseară.

Marcel Ciolacu minte și nu spune că TOATE împrumuturile de la FMI sunt legate de o reducere a cheltuielilor bugetare, în special cele cu salarii și pensii. Ca să vedeți cât de cinici sunt acești socialiști. Nu voi permite așa ceva.

Tot Marcel Ciolacu minte și nu spune că banii de la FMI merg direct la BNR și sunt pentru a rezolva probleme ale balanței de plăți nu pentru a acoperi cheltuieli de la buget ( de aceea FMI cere reducerea cheltuielilor bugetare pentru că banii de la ei nu pot ajuta la finanțarea deficitului.). Aici poate sunt prea rău când spun că minte. Cioalcu nu are cum să știe aceste detalii pentru că asta ar însemnă să fi citit și înțeles (imposibil partea asta) cum funcționează FMI.

Și, în final, Marcel Ciolacu minte în cel mai josnic mod și nu spune că NICIO țară membră UE nu a luat bani de la FMI în aceasta perioadă. La FMI mergi când nu au încredere investitorii in tine. Singurele țări, ca să vedeți cu cine se compară socialistul, sunt: Kosovo, Muntenegru, Bosnia-Herțegovina, Macedonia de Nord, Moldova și Abania. Acolo vrea socialistul de Marcel Ciolacu să ducă Romania. Alături de aceste țări.

Nu voi permite niciodată așa ceva”, a transmis, pe pagina sa de socializare, Florin Cîțu.