CM de Handbal: România, victorie importantă în fața Serbiei. Urmează Danemarca. Competiția începe să se încingă

România s-a calificat în grupele principale ale Campionatului Mondial de Handbal feminin, care are loc în Danemarca, Norvegia şi Suedia, după ce a învins echipa Serbiei, scor 37-28 (19-13), duminică seara, la Herning, în Grupa E.

Tricolorele au controlat meciul de la un capăt al altul impunându-se clar, după ce în partida de debut au trecut de Chile cu 44-19.

Ca şi în primul joc, cea mai bună jucătoare a fost desemnată Eliza Buceschi.

Cristina Neagu este accidentată și nu se știe dacă va putea evolua la acest turneu final.

În următorul meci, fetele noastre vor întâlni naționala Danemarcei, marți, de la ora 21:30.

 

 

Florentin Pera: Avem o energie foarte bună

 

În primul rând, vreau să îmi felicit echipa pentru această victoria. Jucătoarele au dat totul pe teren. Mă mulţumeşte atitudinea, mobilizarea, au fost punctele noastre forte. 

Am avut un atac rapid foarte bun, extremele au marcat foarte multe goluri în acest joc, lucru pe care l-am pregătit şi înainte de Campionatul Mondial. Am încercat să punem accent pe apărare şi atac rapid.

Au fost multe aspecte pozitive. Am dominat un meci întreg Serbia, care la rândul ei, a dominat un meci întreg Danemarca. Asta ne arată că suntem uniţi. 

Avem o energie foarte bună, suntem în formă. De când am venit la echipa naţională, am încercat să imprim mentalitatea de învingătoare, să lupte până la ultima picătură de energie, să facă tot ce se poate pentru România. Este o victorie categorică, cu două puncte importante în perspectiva viitoarelor meciuri. Vreau să felicit echipa şi să le mulţumesc suporterilor. Le dedicăm această victorie”, a declarat, pentru Fanatik, selecționerul echipei României,

 

Urmează meciul cu Danemarca…

 

Ne vom juca şansa, cu siguranţă. Suntem într-o formă bună, avem o atmosferă bună în cadrul echipei. Sunt mulţumit de dorinţa lor de a performa la echipa naţională.

Avem o energie bună şi nu ne vom da la o parte.

Ştiu că întâlnim Danemarca, vom juca într-o sală cu 15.000 de fani care vor susţine ţara gazdă. Sigur, pleacă favorită, plus că meciul cu Chile nu este cu mare încărcătură.

Noi am încercat să securizăm această victorie şi repet. Vom face tot ce ţine de noi să dăm totul la fiecare meci. Cu atitudinea asta intrăm în teren. Trebuie să avem mentalitate de învingător.

Este bine că am obţinut două puncte cu Serbia. O eventuală înfrângere în meciul de azi ne-ar fi scos din orice calcule şi ar fi fost foarte dificil să mergem în competiţie şi să mergem în primele opt. 

Sunt premise să jucăm bine cu orice adversar. Chiar dacă mulţi spun că avem un culoar favorabil, nu este deloc aşa. Nu vor fi meciuri uşoare, aţi văzut ce meciuri au făcut Germania, Polonia şi Japonia”, a mai spus tehnicianul. 

Articolul precedentFRF va primi o sumă importantă pentru calificarea naționalei la EURO 2024. Ce bonusuri acordă UEFA în competiție
Articolul următorMedalie pentru un puști din Târgu Jiu la un important concurs internațional de karate