Colonelul jandarm Țambrea, NEREGULAMENTAR în fața superiorilor

Inspectoratul de Jandarmi județean Gorj ”Tudor Vladimirescu” și-a prezentat bilanțul activităților desfășurate în 2018. Evenimentul a avut loc în Sala Maură a Palatului Administrativ din Târgu Jiu, fiind supervizat de colonelul Lucian Trășcălie, (î) adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române și de prefectul Ciprian Florescu. Prezenți, șefi de instituții, reprezentanți ai Consiliului Județean Gorj și jandarmi. Bilanțul muncii militarilor a fost apreciat drept unul pozitiv, activitatea acestora fiind prezentată auditoriului punct cu punct. Dincolo de realizări, jandarmii gorjeni au fost depunctați la capitolul imagine, cunoscătorii fiind izbiți de modul în care comanda instituției, prin colonelul Eugen Țambrea, a ales să se prezinte la raport în fața superiorilor și a societății civile.

IJJ Gorj a căutat să dea un plus de solemnitate activității plasând la intrarea în Sala Maură doi militari ce se voiau echipați în ținuta Gărzii de Onoare a Jandarmeriei. Aceștia, odată cu debutul evenimentului, s-au poziționat în spatele celor mai importanți oficiali ai momentului, ieșind în evidență prin croiala și coloritul uniformei. Numai că, inadmisibil, Țambrea a acceptat că respectivii să NU fie echipați așa cum scrie în manualele Jandarmeriei, asta însemnând ținută neregulamentară. Pentru a fi mai expliciți pentru un civil, un militar nu își poate permite să meargă la serviciu având un element lipsă la uniformă. Neregulamentar este să nu ai ținuta îngrijită, nu se admite, despre lipsa unui accesoriu nici nu poate fi vorba. Și totuși a fost, Țambrea a acceptat că subordonații săi să se prezinte în fața superiorilor echipați într-o struțocămilă drept uniformă de gală.

Regulamentar, ținuta Gărzii de Onoare prevede chipiu, veston tip tunincă din stofă, pantalon din stofă, fular alb, cizme, centură albă, echileți cu accesorii, epoleți cu franjuri și mănuși albe. Cei doi jandarmi gorjeni nu au avut nici măcar bocancii de același model, elementele lipsă fiind ușor de descoperit.

În vremuri de mult apuse, la revistele de front, militarii în termen ce nu aveau o ținută conformă cu regulamentele erau plasați în spate, pentru a nu ieși în evidență. Mai nou, întâmpină oficialitățile.

Galerie foto, jandarmeriaromana.ro:

Articolul precedentLovitură pentru copiii din Rovinari: S-a desființat singura clasă ”teoretică” de la liceul din localitate
Articolul următorI-au pus foc! Au vrut să-i facă scrum zeci de animale