Comunicat! Protestatarii sunt avertizați cu CONCEDIEREA și PLATA PIERDERILOR companiei

Preotestatarii sunt avertizați că, în urma hotărârii Tribunalului Gorj, ce a considerat acțiunea lor ilegală, riscă să fie concediați dacă nu reîncep lucrul. Totodată, compania atenționează că poate cere despăgubiri, nu numai de la cei considerați organizatiri, ci și de la ceilalți participanți.

Comunicat C.E. Oltenia

În data de 16.01.2019, Tribunalul Gorj a pronununţat sentinţa judecătorească prin care a constatat nelegalitatea grevei şi a dispus încetarea acesteia.

Conform prevederilor legii 62/2011 a dialogului social, riscurile/consecințele participării la o grevă nelegală sunt:

 

  • sancțiune disciplinară, inclusiv concediere
  • răspunderea pentru prejudiciul adus angajatorului, prin solicitarea de despăgubiri nu numai de la organizatorii grevei, dar și de la simpli participanți la aceasta
  • sancțiuni contravenționale sau penale, în cazuri grave, când greva este continuată prin violență, când salariații recurg la blocarea drumurilor, etc.

Precizăm că, în această perioadă, toate pagubele, prețul de pe piața de echilibrare pe care trebuie să îl plătească CE Oltenia pentru compensarea energiei nelivrate este la un nivel deosebit de ridicat. În aceste condiții, paguba adusă societății prin nefuncționarea grupurilor energetice , ca urmare a nerespectării hotărârii instanței de judecată, poate depăși zilnic suma de cca 15 milioane de lei.

Totodată, pagubele pe care CE Oltenia le va înregistra pe instalațiile termocentralelor, ca urmare a nepornirii și, respectiv, neasigurării aburului tehnologic pentru grupurile repornite din stare rece, vor fi adiționate la cele reprezentând cantitățile nelivrate de energie electrică.

Conducerea CE Oltenia transmite către salariații protestatari un apel la înțelegere, responsabilitate și raționament.

Ceea ce ”uită” administrația să preciezeze este că sentința Tribunalului Gorj NU este definitivă, iar, de acum, comunicatul sugerează o încercare de intimidare.

Articolul precedentDirect în șanț! Inconștinet, fără cauciucuri de iarnă spre Rânca
Articolul următorAvertizări fără efect! NU se muncește: Ne dăm demisia toți! Să treacă ei în locul nostru