Concurs! Minimum 10 clase obligatorii: Armata pune la bătaie 1484 de posturi de soldat/gradat profesionist

Ministerul Apărării Naționale scoate la concurs 1.484 de locuri pentru cei care vor să devină soldați/gradați profesioniști în Armata Română.

– Acum te poți înscrie până la data de 28 mai, în vederea participării la procesul de recrutare.
  – Sunt 1484 de locuri în 28 de județe și în București.
 – Candidații înscriși vor fi planificați pentru susținerea probelor de selecție aptitudinală generală, până la 25 iunie, iar pentru examinarea medicală, până la data de 30 iunie.
 – Dosarele de candidat vor fi finalizate până la data de 23 iulie.
 – Repartizarea pe unități militare, arme/servicii și specialități militare va avea loc în perioada 09-10 august (seria I) și în data de 18 august (seria a II-a).
Primul modul de pregătire va începe în data de 23 august (doar candidații FĂRĂ stagiu militar).
– Candidații cu pregătire militară anterioară vor începe instruirea în data de 27 septembrie.
– Tot ce trebuie să faci este să te prezinți la biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparții cu domiciliul, doar cu actul de identitate.
– Este recomandat să suni înainte de a merge la biroul de recrutare pentru a afla cum te poți înscrie online (prin e-mail).
Numerele de telefon și adresele birourilor informare-recrutare din cadrul centrelor militare le găsiți aici: https://bit.ly/3tU6ynb și aici: https://bit.ly/3jLG3vq (în funcție de domiciliu).
Poți obține mai multe informații și consiliere de specialitate stând de vorbă cu personalul recrutor.
 Criterii de recrutare:
– vârsta între 18 ani împliniţi, la data începerii programului de instruire, şi cel mult 45 de ani împliniţi la data finalizării programului de instruire;
– absolvent cel puţin al învăţământului general obligatoriu, în condiţiile prevăzute de Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare (10 clase);
– permis de conducere auto valabil, categoriile B şi C, eliberat de către autorităţile române – doar pentru arma „auto” şi/sau pentru specialităţile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto din arma <<geniu>>”, a transmis MApN.