Consiliul Local Rovinari, luntre și punte pentru afacerile familiei Filip

Consiliul Local Rovinari a mai luat o grijă de pe sufletul primarului orașului, Robert Filip. Acesta stătea încurcat cu o superficie ce viza 210 metri patrați de pe Aleea Pieții din localitate, acolo unde familia sa are o mică afacere, mai exact o patiserie. Vechiul contract a expirat în anul 2017, iar reprezentantul Madofil Star SRL, Filip Leonora, a depus în data de 10.11.2017 cererea de prelungire a actului de concesiune nr.2389/29.10.1992. Curios, aceasta figurează înregistrată la Primăria orașului Rovinari în data de 23.10.2017. La scurt timp s-a întocmit un referat de specialitate, a fost stabilit un preț de nimic și documentul a fost trimis la aprobare. Ghinion, consilierii locali PNL și jienii.ro au făcut vâlvă în caz, iar Robert Filip a trebuit să își pună pofta în cui. Doar temporar. Consilierul PNL Petrișor-Adrian Mădălan a renunțat la funcția orășenească la începutul anului 2019, moment în care primarul din Rovinari a ordonat infanteriei din Consiliul Local atac la baionetă. Astfel, consilierii aflați în aria sa de influență nu au votat validarea lui Roberto Dumitru, propus de liberali pentru înlocuirea lui Mădălan, și fabrica de voturi din CL Rovinari a început să funcționeze cu un randament maxim. Nu avea cum să dea rateuri, în condițiile în care noua configurație a legislativului local (7 consilieri ALDE, 5 PNL <aleși 6>, 3 PSD și 1 PRU) îi permitea lui Filip să treacă absolut orice hotărâre. Și au trecut toate, fiind aprobată inclusiv solicitarea Madofil Star SRL.

”Cu privire la contractul de concesiune nr. 2389/29.10.1992 al S.C. MADOFIL STAR, a fost înregistrată cerere pentru continuitate, care a stat la baza proiectului de hotărâre privind aprobarea completării bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al orașului Rovinari și constituirea unui drept de superficie către S.C. MADOFIL STAR SRL asupra terenului în suprafață de 210 mp situat în orașul Rovinari, din Aleea Pieții nr.2, jud. Gorj, ce s-a aflat pe ordinea de zi a Consiliului Local încă din anul 2017. Precizăm că la data de 30.01.2019, s-a aprobat HCL nr. 73 prin care s-a aprobat completarea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al orașului Rovinari și constituirea unui drept de superficie către S.C. MADOFIL STAR SRL”, se arată într-un document emis de Primăria Rovinari.

Potrivit surselor noastre, prețul metrului patrat concesionat ar fi fost majorat de la 5, cât a fost propus inițial, la 6 lei.